Grožnja z odpovedjo v Pilotih Koper na noge dvignila sindikat žerjavistov

Dvema zaposlenima v družbi Piloti Koper, ki opozarjata na težke delovne razmere in kadrovsko podhranjenost med ladijskimi piloti, grozi odpoved pogodbe o zaposlitvi. V podjetju trdijo, da gre za umetno ustvarjanje izrednih razmer.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Vodstvo podjetja kljub doseženemu stavkovnemu dogovoru aprila lani nadaljuje represijo, mobing, šikaniranje in izživljanje nad zaposlenimi v družbi, so opozorili v Sindikatu žerjavistov pomorskih dejavnosti. “Na udaru sta zaposlena, ki sta opozarjala na nevzdržne razmere v družbi, za kar sta zdaj kaznovana z grožnjo izredne odpovedi o zaposlitvi,” je povedal vodja sindikata Mladen Jovičić.

Zaposlena, ki sta tudi člana sindikata, sta opozarjala na varnost plovbe in varnost pri delu ter na kadrovsko podhranjenost družbe. Vodstvo je napovedalo, da jima bo odpovedalo pogodbo o zaposlitvi zaradi, kot pravi Jovičić, domnevne izdaje zaupnih poslovnih informacij. “Gre za dve e-pošti, katerih vsebino je objavil spletni portal Insajder.com, zaposlenima pa grozi odpoved, ker nista zanikala, da vsebina drži,” je povzel Jovičić.

Zaposleni v družbi so aprila lani grozili s stavko – zahtevali

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav