Gurs objavil poskusno izračunane vrednosti nepremičnin, novega davka še ne bo

Na portalu množičnega vrednotenja nepremičnin sta objavljena predlog modelov vrednotenja nepremičnin in poskusno izračunane vrednosti nepremičnin. Zainteresirani lahko mnenja in pripombe k predlogu modelov vrednotenja posredujejo do 15. novembra.


Premier Marjan Šarec je v državnem zboru dejal, da “v tej konstalaciji vlada ni sposobna sprejeti nepremičninskega davka”, saj ne verjame, da bi lahko dosegli konsenz. Foto: RTV SLO/ Ergyn Zjeci

Geodetska uprava (Gurs) je predstavila predloge novih modelov vrednotenja nepremičnin in pojasnila, kako lahko uporabniki dostopajo do poskusno izračunanih vrednosti nepremičnin.

Podatki o vrednosti so javni in jih je mogoče na spletnem naslovu geodetske uprave izbrskati na podlagi naslova za enodružinske hiše oz. na podlagi številke stanovanja za stavbe z etažno lastnino.

Tokrat gre le za predlog modelov in poskusno izračunane vrednosti po teh modelih, oboje pa se lahko še spremeni. Ta trenutek zato pritožbe na vrednost nepremičnin še niso mogoče, posamezniki lahko Gursu podajo le

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav