Krka odpira 55,6 milijona vreden razvojno-kontrolni center

Novomeška farmacevtska družba Krka na tovarniškem območju v novomeški Ločni slavnostno odpira nov razvojno-kontrolni center 4. Krka je s to 55,6 milijona evrov vredno naložbo podvojila lastne razvojno-raziskovalne in analizne zmogljivosti.


Premier Marjan Šarec je ocenil, da je omenjena 55,6 milijona evrov vredna naložba za Krko velik mejnik in razvojna priložnost ter dodal, da gre za podjetje, ki je vedno vedelo, “da boš, če ne v vlagaš v razvoj in raziskave, zaostal za drugimi in te bo trg uničil”. Foto: UKOM/Tamino Petelinšek, STA

Predsednik Krkine uprave Jože Colarič je ob predstavitvi naložbe pred slovesnostjo ob odprtju povedal, da so z naložbo pridobili nove kontrolno-analizne laboratorije ter prostore farmacevtskega razvoja in razvoja analitike. Gre za osemnadstropno zgradbo z 18.000 kvadratnimi metri uporabne površine. Uporabno dovoljenje so dobili že septembra lani, letos pa so do konca vgradili sodobno laboratorijsko, analizno in tehnološko opremo, ki omogoča poglobljeno raziskovalno delo na začetnih stopnjah razvoja.

Krkin direktor razvoja in raziskav Aleš Rotar je dodal, da so

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav