Huawei vladi ponuja podpis sporazuma o neprisluškovanju

Huawei Technologies je po objavi namere o sklenitvi skupne izjave Slovenije in ZDA o varnosti omrežja 5G pripravljen na pogovore s slovensko vlado in njenimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih tehnologije 5G.


Foto: Reuters
Foto: Reuters

Vladi ponuja podpis sporazuma o neprisluškovanju, s katerim bi zagotovil, da ne bo dopustil uporabe svoje tehnologije za nadzor.

Podpis skupne izjave Slovenije in ZDA glede uvajanja 5G v Sloveniji ne bo pripomogel k večji kibernetski varnosti države,” je poudaril regijski podpredsednik Huawei Technologies Radoslaw Kedzia. Označevanje posameznih podjetij kot visoko tvegane dobavitelje pri uvajanju 5G brez kakršnih koli dokazov pa po navedbah družbe predstavlja še eno nerazumljivo potezo ZDA.

ZDA do danes niso predložile nobenih dokazov, s katerimi bi podprli svoje obtožbe na račun našega podjetja. Na podlagi številnih raziskav strokovnjakov za kibernetsko varnost bo kibernetska kriminaliteta obstajala ne glede na to, katero opremo dobavitelj uporablja. Nobenega trdnega dokaza ni, da

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav