Virgin Atlantic v ZDA razglasil bankrot

Letalska družba Virgin Atlantic v lasti britanskega milijonarja Richarda Bransona je v ZDA razglasila bankrot, potem ko se je zaradi pandemije covida-19 znašla v velikih težavah.


Foto: Reuters
Foto: Reuters

V skladu z ameriško zakonodajo glede bankrota (15. poglavje) je podjetje, ki ima sicer sedež v Združenem kraljestvu, vložilo prošnjo za zaščito zavarovanja premoženja tujega zadolženega podjetja, poroča BBC. Virgin Atlantic je v 51-odstotni lasti Virgin Group in 49-odstotni lasti ameriške Delte.

V prijavi bankrota so v podjetju Virgin Atlantic zapisali, da so se z drugimi delničarji dogovorili za sporazumno dokapitalizacijo, ki bo podjetju omogočila izhod iz rdečih številk in začrtala dolgoročno trajnostno rast.

Podjetje se je za razglasitev bankrota odločila manj kot mesec dni po tem, ko je podjetje sklenilo dogovor o reševanju podjetja v višini 1,6 milijarde dolarjev. Virgin Group je v skladu z omenjenim dogovorom podjetju pomagalo z 200 milijoni funti, dodatna sredstva so zagotovili investitorji in kreditodajalci. Britanska vlada je Bransonovo prošnjo za vladno

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav