Inšpektorji priporočajo kupovanje sadja in zelenjave na organiziranih mestih

Inšpektorji so v letu 2022 poostrili nadzor nad prodajo sadja in zelenjave na stojnicah. Uprava za varno hrano je petim kršilcem dodelila globe v znesku 57. 000 evrov.


 Foto: BoBo
Foto: BoBo

Šest pristojnih inšpekcijskih služb je lani opravilo koordinirane nadzore prodajalcev sadja in zelenjave po državi, pri čemer so poseben poudarek namenili prodajalcem ob cestah. V skupnih nadzorih so sodelovali Finančna uprava RS, Inšpekcija za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, Urad RS za meroslovje, Tržni inšpektorat RS, Inšpekcija RS za infrastrukturo in Inšpektorat RS za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo, so na novinarski konferenci povedali predstavniki inšpekcijskih služb.

Kot so izpostavili, so bili nadzori med drugim usmerjeni v preverjanje izpolnjevanja zakonodaje s področja dela in zaposlovanja na črno ter davčnega potrjevanja računov, higiene, porekla, sledljivosti, kakovosti in označevanja živil, soglasij za prodajo, označitev stojnic, zagotavljanje podatkov o stanju blaga in označitev cen, meroslovnih zahtev uporabljenih tehtnic ter tudi preverjanje ustrezne preglednosti stojnic v cestnem

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav