Kmetijske organizacije napovedujejo protest zaradi obdavčitve t. i. OMD-plačil

Kmetijske organizacije napovedujejo protest, saj zahtevajo takojšnje izvzetje izplačil za območja z omejenimi dejavniki za kmetijsko dejavnost (OMD) iz obdavčitve. Kmetijsko ministrstvo jim še ni dalo nobenega konkretnega zagotovila.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Na današnjem sestanku ni bilo zagotovljenih nobenih konkretnih ukrepov, zato kmetijske organizacije napovedujejo stopnjevanje pritiska, in sicer z organizacijo protestnih dejavnosti,” so po pogajanjih s kmetijsko ministrico Matejo Čalušić in državno sekretarko na ministrstvu za finance Katjo Božič v sporočilu za javnost zapisale organizacije Kmetijsko-gozdarska zbornica Slovenije, Sindikat kmetov Slovenije, Zadružna zveza Slovenije, Zveza kmetic Slovenije, Zveza slovenske podeželske mladine in Združenje hribovskih in gorskih kmetov Slovenije.

Na torkovem sestanku je državna sekretarka na ministrstvu za finance Božič pojasnila, da so na ministrstvu pripravljeni razmišljati o spremembah glede izvzetja obdavčitev izplačil za območja z omejenimi dejavniki za kmetijsko dejavnost (OMD-plačila), vendar so za to potrebni dodatni pogovori, so navedli.

Na sestanku je bilo predlagano oblikovanje medresorske delovne skupine, ki bo vključevala tudi predstavnike kmetijskih organizacij. Ta bi do

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav