OZS skrbijo višji stroški obrtnikov in podjetnikov z elektriko

Obrtniki in podjetniki od januarja, po izteku regulacije, plačujejo precej višje položnice za elektriko, kar otežuje njihovo poslovanje, opozarja upravni odbor OZS-ja.

Zbornica napoveduje, da bo z analizo dokazala, da so zvišanja zneskov na položnicah neupravičena. Skrbi jih tudi, da bo sprememba načina obračuna omrežnine prinesla še višje stroške.

Kot so po današnji seji upravnega odbora Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) sporočili iz zbornice, so ob primerjavah položnic ugotovili, da so zneski na položnicah za januar precej višji od decembrskih, in se strinjali, da višje cene izjemno otežujejo poslovanje obrtnikov in znižujejo njihovo konkurenčnost.

Lani so mali poslovni odjemalci plačevali električno energijo po regulirani ceni, tako kot gospodinjstva. Menimo, da bi morali biti, glede na zneske na položnicah, ki smo jih obrtniki in podjetniki prejeli za mesec januar, ko cene niso bile več regulirane, mali poslovni odjemalci še naprej deležni regulacije,” je dejal predsednik OZS-ja Blaž Cvar.

Napovedal je, da bo OZS v prihodnjih dneh pripravila analizo podatkov o zvišanju zneskov pri

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav