Kolektivna odškodninska tožba slovenskih uporabnikov telefona Apple

Zavod Kolektiv 99 v kolektivni odškodninski tožbi od korporacije Apple terja 27,5 milijona evrov za povračilo škode, ki naj bi bila povzročena z namernim upočasnjevanjem delovanja in zmanjševanjem nabora funkcionalnosti določenih modelov telefona Iphone.


iPhone 7. Foto: Reuters
iPhone 7. Foto: Reuters

Odškodninsko tožbo zoper korporacijo s sedežem v Kaliforniji je Zavod Kolektiv 99 vložil na ljubljanskem okrožnem sodišču.

Potrošnike, ki so bili zaradi Applovih ravnanj oškodovani, pozivajo, naj se evidentirajo prek obrazca na njihovi spletni strani in tako pripomorejo k nadaljnjemu postopku kolektivnega spora. Postopek za potrošnike ne pomeni nobenega stroška, so zapisali v sporočilu za javnost.

Korporacija Apple je 21. 12. 2017 izdala obvestilo, v katerem je javno priznala, da je prek sistemskih nadgradenj operacijskega sistema iOS namenoma upočasnjevala delovanje in zmanjševala nabor funkcionalnosti nekaterih starejših iPhone modelov, ne da bi o tem predhodno obvestila uporabnike teh telefonov. S posodobitvijo iOS 10.2.1. so bili oškodovani uporabniki modelov iPhone 6, 6 plus, 6s, 6s Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav