Končana gradnja viadukta Gabrovica. Prvi vlaki po drugem tiru leta 2026?

Na trasi drugega tira Divača–Koper je končan železniški viadukt Gabrovica, ki prečka Osapsko dolino in se vije pod največjim avtocestnim viaduktom pri nas, Črnim Kalom. Gradnja je trajala dve leti. Prvi vlak naj bi po povezavi zapeljal leta 2026.


Foto: BoBo/Tomaž Primožič
Foto: BoBo/Tomaž Primožič

Drugi tir, največja naložba na železniškem omrežju Slovenije, bo povezal Luko Koper s preostalim delom slovenskega železniškega omrežja. “Verjamem, da bo izgradnja drugega tira pripomogla k temu, da bo Luka Koper še bolj konkurenčna in da se bo to v kratkem tudi pokazalo skozi dodatne naložbe v sami Luki Koper,” je na slovesnosti ob viaduktu pri vasi Gabrovica v bližini Črnega Kala dejal premier Robert Golob.

Tudi na preostalem delu železniškega omrežja intenzivno poteka obnova, čakajo še nekatere najpomembnejše naložbe, predvsem na ljubljanskem vozlišču, je dejal premier. “Verjamem, da nam bo uspelo vse tri velike infrastrukturne naložbe – vozlišče Ljubljana, Luko Koper in drugi tir – sinhrono pripeljati do konca, da bo lahko Slovenija izkoristila svojo izjemno lego, da bomo imeli mi, ki tu

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav