Marko Jazbec: Marsikje se premoženja kmalu ne bo več dalo zavarovati

“Zavedam se, da so stiske velike in tudi krute, a tisti, ki je kljub zavarovani hiši na račun prejel le nekaj tisoč evrov zavarovalnine, se mora vprašati, za koliko je sploh imel zavarovano nepremičnino ali opremo,” pravi direktor zavarovalnice Save Re.


Foto: Radio Slovenija
Foto: Radio Slovenija

Število naravnih nesreč se povečuje, posledično se zavarovalnice spoprijemajo z vse pogostejšimi in dražjimi škodnimi dogodki. “Z obstoječimi premijskimi stopnjami zavarovalnice tega ne zmoremo več pokrivati, zato se naše zavarovalne storitve dražijo,” prizna prvi mož Save Re Marko Jazbec. Po njegovem mnenju smo pred veliko preizkušnjo, kako bomo izpeljali zeleni prehod. Pred izzivom pa so ob politiki tudi zavarovalnice. Te imajo dve vlogi.

Prva je, da določijo, kaj in kako zavarovati, druga pa, kako z akumuliranimi finančnimi sredstvi stimulirati zeleni prehod. Politika se bo po drugi strani morala odločiti, ali bo regije in predele po svetu, ki so za zavarovalnice postali preveč tvegani, financirala z javnim denarjem.
Tudi v Sloveniji smo avgusta doživeli veliko naravno nesrečo, katastrofalne poplave, po katerih je marsikateri zavarovanec izrazil

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav