Konec epidemije covida-19 povečal dobiček skupine SKB

Bančna skupina SKB je v prvi polovici leta ustvarila 25,1 milijona evrov čistega dobička, 20 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Boljši poslovni rezultati v veliki meri posledica splošnega okrevanja gospodarstva po epidemiji covida-19.


 Foto: BoBo
Foto: BoBo

Okrevanja gospodarstva po epidemiji je ugodno vplivalo na znižanje stroškov tveganj kot tudi na povečan obseg poslovanja s strankami, so zapisali v SKB-ju.

Donos na kapital (ROE) je SKB v prvem polletju na letni ravni povečala za 1,2 odstotni točki na 11,6 odstotka. Kreditni portfelj je povečala za 263 milijonov evrov ali za 10 odstotkov, predvsem zaradi visokih rasti kreditov podjetjem in stanovanjskih kreditov. Stanje kreditov je 30. junija znašalo 2,889 milijarde evrov.

V SKB-ju so še izpostavili, da sta povečana gospodarska aktivnost in večja potrošnja gospodinjstev ugodno vplivali na višje prihodke od opravnin; povečali so se predvsem prihodki iz naslova kreditnih poslov, kartičnega poslovanja, plačilnega prometa, upravljanja z bančnimi računi in prihodki iz ležarin na vloge strank.

Skupina SKB je v prvi polovici leta 2022

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav