Vlada išče nove nadzornike Slovenskih državnih gozdov

Strokovna komisija, ki jo je imenovala vlada, je objavila javni poziv za kandidate za člane nadzornega sveta družbe Slovenski državni gozdovi.

Po pojasnilih kmetijskega ministrstva z javnim pozivom dopolnjujejo listo primernih kandidatov, ki bi lahko v nadzornem svetu predstavljali državo. Prijave zbirajo do 6. septembra.

Kandidati, ki se bodo prijavili na javni poziv, morajo izpolnjevati pogoje iz javnega poziva, k prijavi pa morajo priložiti vso zahtevano dokumentacijo, so ob objavi poziva sporočili z ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Besedilo javnega poziva, vključno z obvezno dokumentacijo za prijavo, je dostopno na spletni strani ministrstva.

Nadzorni svet SiDG sestavlja osem članov, od tega pet predstavnikov ustanoviteljice in trije predstavniki delavcev. Z javnim pozivom komisija išče le kandidate za člane nadzornega sveta, ki so predstavniki države.

Po pojasnilih ministrstva bo strokovna komisija za imenovanje članov nadzornega sveta primerne kandidate uvrstila na veljavno listo primernih kandidatov. “S tem javnim pozivom se namreč dopolnjuje lista primernih kandidatov. Nobeden od trenutnih članov nadzornega sveta ni niti odpoklican, niti ni podal odstopne izjave,” so pojasnili za STA.

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav