Lani so se stanovanjske nepremičnine podražile najmanj v treh letih

Cene stanovanjskih nepremičnin so bile lani za 6,8 odstotka višje kot predlani, kar je najmanjša podražitev v zadnjih treh letih. Prodanih je bilo za približno četrtino manj stanovanjskih nepremičnin kot leto prej, v Ljubljani pa za petino manj.


Ljubljana. Foto: BoBo
Ljubljana. Foto: BoBo

Letna rast cen je bila s 6,8 odstotka najnižja po letu 2021, ko so cene porasle najbolj v zadnjih nekaj letih, za 15,8 odstotka.

Lani so se najbolj zvišale cene novih družinskih hiš (za 9,5 odstotka), sledile so podražitve novih stanovanj (za 8,0 odstotka), rabljenih družinskih hiš (za 7,9 odstotka) in rabljenih stanovanj (za 5,9 odstotka).

Cene rabljenih stanovanjskih nepremičnin so se v zadnjem četrtletju lani v četrtletni primerjavi zvišale za 2,3 odstotka. Pri tem so se cene rabljenih stanovanj zvišale za 3,6 odstotka, cene rabljenih družinskih hiš pa za 0,2 odstotka. Rabljena stanovanja so se v tej primerjavi najizraziteje podražila v Ljubljani (za 3,8 odstotka), sledile so podražitve v preostali Sloveniji za 3,1 odstotka in v Mariboru za 2,9 odstotka.

Nove stanovanjske nepremičnine so se

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav