Na dogodku Britansko-slovenske gospodarske zbornice o izzivih zelenega financiranja

Področje zelenega financiranja se hitro razvija, a zaostaja za drugimi dejavnostmi finančnega sektorja.

Ta ima bistveno vlogo pri zelenem prehodu, bo pa treba na poti premagati razne izzive, npr. premajhno povpraševanje, kompleksno regulativo in pomanjkanje znanja ter podatkov, je bilo slišati na dogodku Britansko-slovenske gospodarske zbornice.

Današnja konferenca na temo, kako lahko zeleno financiranje in zavarovanje zagotovita bolj zeleno prihodnost, je predstavnike iz gospodarstva in finančnega sektorja Slovenije in Hrvaške povezala s kolegi iz Združenega kraljestva.

Kot je spomnila britanska veleposlanica v Sloveniji Tiffany Sadler, sta Združeno kraljestvo in znotraj tega londonski City na tem področju med vodilnimi v svetu, tamkajšnji finančni strokovnjaki pa želijo svoje izkušnje deliti tudi z drugimi.

Po besedah Felicity Hall, vodje inovacij na področju trajnostnega financiranja pri korporaciji, ki upravlja londonski City, v sodelovanju z britansko državo vzpostavljajo ekosistem za področje zelenega financiranja z vsemi povezanimi storitvami. Na Otoku so namreč prepričani, da zgolj zakonodajno urejanje za zeleni prehod ne bo dovolj, ampak bo bistvenega

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav