Lek naj bi načrtoval večstomilijonsko investicijo v Lendavi

Farmacevtska skupina Sandoz, pod katero spada ljubljanski Lek, bo po neuradnih informacijah spletnega portala N1 v četrtek z vlado podpisala pismo o nameri za večstomilijonsko investicijo v Lendavi.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

V novem proizvodnem obratu, ki naj bi ga postavili v dveh letih, naj bi proizvajali podobna biološka zdravila. Ustvarili naj bi okoli 200 novih delovnih mest.

Investicijo bi lahko podprla država. Predsednik vlade Robert Golob ter minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han se bosta namreč v četrtek srečala s predsednikom uprave družbe Sandoz Richardom Saynorjem ter predsednikom uprave Leka in predsednikom Sandoza Slovenija Robertom Ljoljem, so sporočili z gospodarskega ministrstva.

Lek že ima obrat v Lendavi, v katerem potekata proizvodnja antiinfektivov in pakiranje končnih farmacevtskih oblik, zaposlenih je 710 ljudi, je navedeno na spletni strani Leka.

Obrat Trdni izdelki Lendava je največji obrat za pakiranje trdnih farmacevtskih izdelkov v sistemu švicarskega farmacevtskega velikana Novartis, ki je lastnik Sandoza. V proizvodnem obratu izdelujejo tako inovativna kot generična zdravila

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav