Letalski povezljivosti Slovenije namenjeno 1,8 milijona evrov

V sklopu javnega razpisa za subvencije za letalske prevoznike, s katerimi se izboljšuje letalsko povezljivost Slovenije s svetom, bo med 10 letalskih prevoznikoh razdeljeno okoli 1,8 milijona evrov. Te bodo Ljubljano s tujino povezali z več kot 700 leti.


Vzpostavljeni bosta dve novi letalski povezavi. Foto: BoBo
Vzpostavljeni bosta dve novi letalski povezavi. Foto: BoBo

Na letošnji javni razpis za spodbujanje ponovne vzpostavitve letalske povezljivosti Slovenije je ministrstvo prejelo 10 vlog letalskih prevoznikov, ki ohranjajo in vzpostavljajo nove redne letalske linije z destinacijami v Evropi in zunaj nje. Na podlagi razpisa bo tako ministrstvo v vrednosti 1,8 milijona evrov sofinanciralo letalske prevoznike Deutsche Lufthansa, Swiss International Air Lines, Brussels Airlines, Flydubai, Air Serbia, Tomontenegro, Turkish Airlines, Easyjet, Wizzair in LOT. Vsi te bodo opravili več kot 700 poletov med Ljubljano in drugimi državami.

Tako bodo podprte obstoječe letalske linije osmih letalskih družb, vzpostavljeni bosta dve novi letalski povezavi – Ljubljana z Dubajem in letališčem London Gatwick. “Smo izvozno usmerjeno gospodarstvo in lahko

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav