Letalski strokovnjak: Kot da bi letalski sektor v Sloveniji obravnavali petletni otroci

Zakon za zagotovitev večje letalske povezljivosti je slaba odločitev, meni hrvaški strokovnjak za civilno letalstvo Alen Šćuric. Slovenija bi morala skleniti dogovor z letalskim prevoznikom, ki bi vzpostavil predvsem povezave z destinacijami v regiji.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Kot je ob robu mednarodne konference o letalstvu Nova zračna vrata v Evropo: Sprostitev potenciala južne Evrope v Ljubljani dejal Alen Šćuric, je glavna težava način, na katerega se je država lotila podeljevanja finančnih spodbud.

Vstopili smo že v februar, a še vedno ni znano, katere povezave bo država subvencionirala. Ko bo sprejela odločitev, bo ugotovila, da letalski prevozniki novih linij ne morejo vzpostaviti kar čez noč,” je ocenil. Takšen zakon je po njegovih besedah še ena potrditev, da je obravnava letalskega sektorja v Sloveniji videti “tako, kot da bi to počeli petletni otroci“.

Nad podatkom, da ima Slovenija najslabše letalske povezave v regiji, bi se morala vlada po Šćuričevem mnenju resno zamisliti. “V preteklosti so bile sprejete številne slabe odločitve. Vključno s to,

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav