Vladne pogajalce glede stavkovnih zahtev carinikov bo vodil državni sekretar Tilen Božič

 Vlada je na današnji seji imenovala tri nadzornike Kapitalske družbe. Med drugim je določila še predlog novele zakona o nekaterih koncesijskih pogodbah in imenovala pogajalsko skupino za pogajanja s Sindikatom carinikov Slovenije.

Kot skupščina Kapitalske družbe se je vlada seznanila s potekom mandata treh članov nadzornega sveta družbe. Za štiriletni mandat je ponovno imenovala Borisa Žnidariča, Mirka Miklavčiča in Ladislava Rožiča.

Za pogajanja v zvezi s stavkovnimi zahtevami Sindikata carinikov Slovenije je imenovala vladno pogajalsko skupino, ki jo bo vodil državni sekretar na ministrstvu za finance Tilen Božič. Sindikat je sicer za 13. februar napovedal začetek stavke zaposlenih na Finančni upravi RS (Furs). Med drugim zahtevajo dvig izhodiščnih plač za pet plačnih razredov za vse uslužbence Fursa, štiriodstotni dodatek k plači kot nadomestilo zaradi prepovedi opravljanja drugih dejavnosti in nezgodno zavarovanje.

Na seji je vlada določila tudi besedilo predloga novele zakona o nekaterih koncesijskih pogodbah, ki ureja nekatere koncesijske pogodbe za gradnje in storitve. Z novelo bodo obstoječi zakon celovito uskladili z besedilom evropske direktive o podeljevanju koncesijskih pogodb, so pojasnili na ministrstvu za finance in dodali, da je predlog novele tudi

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav