Letos naj bi bilo na Kitajskem prodanih rekordnih šest milijonov električnih vozil

Na Kitajskem je bilo julija prodanih 1,84 milijona osebnih vozil, kar je za petino več kot julija lani, kažejo podatki kitajskega združenja proizvajalcev osebnih avtomobilov CPCA. Od tega je bilo okoli 486. 000 vozil električnih.


Foto: EPA
Foto: EPA

Največji avtomobilski trg na svetu je julija zaznal drugi zaporedni mesec rasti in si tako še nekoliko opomogel od motenj, ki jih je povzročila pandemija covida-19, poroča nemška tiskovna agencija DPA. K okrevanju trga je deloma prispevala prav prodaja električnih avtomobilov.

CPCA je na podlagi najnovejših podatkov nekoliko dvignil svojo oceno glede letošnje prodaje električnih vozil. Prvotno so v združenju pričakovali okoli 5,5 milijona prodanih vozil, to oceno pa so zdaj dvignili na šest milijonov.

Če se napoved uresniči, bi bilo letos na Kitajskem tako prodanih dvakrat toliko električnih vozil kot lani. V združenju ob tem poudarjajo, da gre celo za konservativno oceno.

Kitajska avtomobilska industrija se trenutno sicer spopada s številnimi izzivi. Poleg pomanjkanja čipov jim preglavice povzročajo tudi strogi

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav