Letos največ povpraševanja po proizvodnih delavcih, prodajalcih in skladiščnikih

Najbolj iskani profili letos so bili proizvodni delavec, prodajalec in skladiščnik, ugotavljajo na portalu MojeDelo. com. Za naprej napovedujejo rast potreb po poklicih, povezanimi s tehnologijo, robotizacijo, umetno inteligenci in okoljem.


Foto: MMC RTV SLO/David Šavli
Foto: MMC RTV SLO/David Šavli

Trend najbolj iskanih profilov že nekaj let ostaja podoben, najbolj iskani so tehnični profili, so v povzetku letošnjega leta zapisali na karierno-zaposlitvenem portalu. Med deseterico najbolj iskanih profilov so bili poleg proizvodnega delavca, prodajalca in skladiščnika po njihovih podatkih še komercialist, delavec na strojih, diplomirani inženir strojništva, mesar, informatik, elektrotehnik in kuhar. “V primerjavi z lanskim letom je večje povpraševanje po diplomiranih inženirjih strojništva in kuharjih, upadlo pa je povpraševanje po svetovalcih v prodaji in prodajnih predstavnikih,” so pojasnili.

Večletna potreba na trgu dela po določenih kadrih je po njihovih navedbah sicer posledica upadanja zanimanja za izobraževalne programe, kot so mesar, delavec na strojih in kuhar, manj odprtih meja v času epidemije covida-19 oziroma

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav