Poostren nadzor nad PCT-pogojem. Zaprli tudi praznične hiške v Kopru in Mariboru.

Inšpektorji na terenu poostreno nadzirajo upoštevanje PCT-pogoja. Napovedujejo, da bodo prisotni tudi ob koncih tedna in praznikih. Nepravilnosti je vse manj. Tako kot v Ljubljani so zaprli praznične gostinske hiške še v Kopru in tudi v Mariboru.


Foto: Radio Koper/Andrej Šavko
Foto: Radio Koper/Andrej Šavko

Marjan Maček, vodja sektorja za finančni nadzor na Finančni upravi Republike Slovenije, je na vladni novinarski konferenci pojasnil, da so za preverjanje spoštovanja ukrepov za zamejevanje širjenja novega koronavirusa vključili večino svojih nadzornikov – ob inšpektorjih tudi uslužbence mobilnih oddelkov. Druge nadzorne dejavnosti zato izvajajo le v nujnem obsegu.

Od 15. novembra so tako na dan opravili v povprečju 157 nadzorov in pri 18.345 ljudeh preverili, ali izpolnjujejo pogoj preboleli, cepljeni, testirani. V 530 nadzornih oziroma 14 odstotkih so ugotovili 561 nepravilnosti – v nekaterih nadzorih je bilo odkritih več nepravilnosti.

V tem obdobju so izdali 10 plačilnih nalogov v skupni vrednosti 32.000 evrov. Izrečenih je bilo tudi 550 opozoril, ker je bil nadzor pri zavezancih opravljen prvič in je bila nepravilnost

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav