Limit plačila s karticami brez vnosa PIN-kode se bo dvignil na 50 evrov

Zgornja meja limita za enkratno plačilo z brezstičnimi karticami Maestro, Mastercard in Visa, za katerega ni potreben vnos številke PIN, se bo dvignila s 25 evrov na 50 evrov.


Foto: MMC RTV SLO/AP
Foto: MMC RTV SLO/AP

Z junijem bo vnos številke PIN potreben za potrjevanje brezstičnih plačil nad 50 evrov. Izjemoma ga bo treba vpisati za brezstična plačila pod 50 evrov, kadar bo takšna zahteva posameznega POS-terminala, so navedli v Združenju bank Slovenije.

Nekatere banke in hranilnice so zaradi zagotavljanja dodatne varnosti pri brezstični uporabi kartic že ob uvedbi brezstičnih kartic postavile dodaten limit za kartice oz. skupni limit za izvajanje brezstičnih transakcij brez vnosa PIN-številke. Ta je tako odvisen od posamezne banke oz. hranilnice in je določen kot seštevek zneskov zaporednih brezstičnih plačil, ki so bila izvedena brez vnosa številke PIN.

Ko boste dosegli skupni znesek predhodnih zaporednih brezstičnih plačil brez vnosa PIN-številke, ki je pri vaši banki ali hranilnici določen kot limit, boste morali v nadaljevanju

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav