Menjave v vodstvu Mercatorja, Tomislav Čizmić ostaja na čelu trgovske družbe

Fortenova je na skupščini Mercatorja kot njegova edina lastnica potrdila menjave v vodstvu družbe. Poslovodstvu se bosta pridružila nova člana Hrvoje Bošnjak in Tomislav Kramarić. Predsednik poslovodstva ostaja Tomislav Čizmić.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Hrvoje Bošnjak, dozdajšnji direktor kontrolinga v Fortenovi, bo v vodstvu Mercatorja pristojen za finance, Tomislav Kramarić, dozdajšnji član Konzumove uprave za maloprodajo, pa za maloprodajo.

Bošnjak in Kramarić v Mercator prinašata izkušnje s poslovnim prestrukturiranjem ter pomembno okrepitev poslovodstvu Mercatorja,” je v sporočilu za javnost zapisal član upravnega odbora in izvršni direktor skupine Fortenova Fabris Peruško. Draga Cukjati in Igor Mamuza končujeta mandata v upravi in zapuščata Mercator.

Končano prestrukturiranje Mercatorja

Mercator je pod okriljem hrvaške skupine Fortenova od aprila lani. Takrat so bile namreč nanjo prenesene delnice s propadlega Agrokorja, ki je slovenskega trgovca kupil leta 2014. Fortenova je imela najprej v lasti 89,11 odstotka Mercatorja, od letošnje pomladi pa je njegova edina lastnica.

S popolno konsolidacijo Mercatorja in prevzemom 100-odstotnega lastništva ob popolnem poplačilu več kot 55 upnikov

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav