Na Hrvaškem odslej deluje podjetje Bugatti Rimac

Na Hrvaškem od danes uradno deluje podjetje Bugatti Rimac. V njem sta združila moči hrvaško podjetje Rimac Automobili in ikonični avtomobilski proizvajalec Bugatti. Lastnik družbe Mate Rimac je njegov največji lastnik in izvršni direktor.

Po razburljivi desetletni zgodovini podjetja Rimac Avtomobili, ki je bilo ustanovljeno v garaži, smo prispeli do naslednjega velikega koraka za družbo, združevanja z Bugattijem. Novoustanovljeno podjetje je odslej del Rimac Grupe, so zapisali na spletni strani hrvaške družbe s sedežem v Sveti Nedelji.

Kot so dodali, bosta močni avtomobilski podjetji ustvarjali novo smer v avtomobilski industriji. Nova družba ima podporo proizvajalca športnih avtomobilov Porsche in enega največjih proizvajalcev avtomobilov na svetu, Volkswagna, ki je bil dosedanji lastnik Bugattija.

Rimac Automobili in Bugatti bosta še naprej poslovala neodvisno, kar pomeni, da bodo Bugattijeve avtomobile, ki imajo več kot 100-letno tradicijo, še naprej izdelovali v Molsheimu v Franciji, so navedli.

Grupa Rimac ima v družbi Bugatti Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav