Na poslovnem forumu o gospodarskem sodelovanju med Slovenijo in Črno goro

Inštitut za strateške rešitve je z agencijo Spirit Slovenija in partnerji v Podgorici pripravil slovensko-črnogorski poslovni forum.

V središču razprave so bili gospodarska integracija Zahodnega Balkana, soočenje z regionalnimi izzivi ter izkoriščanje poslovnih priložnosti, ki jih ponuja sodelovanje med državama, so sporočili z inštituta.

Kot je na forumu, ki sta ga inštitut in javna agencija Spirit pripravila v sodelovanju s slovenskim veleposlaništvom v Podgorici, Slovenskim poslovnim klubom v Črni gori in gospodarsko zbornico te države, poudaril slovenski veleposlanik Gregor Presker, v Črni gori aktivno deluje okoli 150 slovenskih podjetij. Poslovne priložnosti za slovenska podjetja so v informacijskotehnološki panogi, na področju okolja ter v pridelavi in proizvodnji hrane. Vedno več je tudi črnogorskih investicij v Sloveniji, kar je označil kot spodbudno.

Direktor Inštituta za strateške rešitve Tine Kračun je poudaril, da morata državi pri medsebojnem sodelovanju razviti model, v katerem bodo dobavne verige hitre, učinkovite in kakovostne. To bo državama prineslo globalno konkurenčnost in prepoznavnost, je prepričan.

Predsednica Gospodarske zbornice Črne gore Nina Drakić je med drugim izpostavila

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav