Svet delavcev v nasprotju s sindikatom za prenos sobaric v Hotelih Bernardin

Prenos sobaric v Hotelih Bernardin na zunanjega izvajalca Aktiva čiščenje, predviden za 1. marec, je v interesu lastnika hotelov, družbe Sava Turizem, so po pregledu postopkov sporočili iz sveta delavcev Save Turizma.


Hoteli Bernardin. Foto: Radio Koper/sajko-turizem
Hoteli Bernardin. Foto: Radio Koper/sajko-turizem

“Svet delavcev družbe Sava Turizem je po vsebinskem pregledu postopkov prenosa sobaric na družbo Aktiva čiščenje, ki bodo na Obali izvedeni 1. marca, ugotovil, da je varnost služb zaposlenih enaka kot v družbi Sava Turizem, plače zaposlenim se zvišujejo, ohranja se pogodbena zaposlitev za nedoločen čas in upoštevani bodo hotelski standardi glede obremenitev zaposlenih,” so v sporočilu za javnost nanizali v svetu delavcev.

Ocenili so, da je prenos sobaric poslovna odločitev v interesu družbe. Sindikat GIT Sava Turizem, ki spada pod okrilje Sindikata gostinstva in turizma Slovenije (SGIT), ima v družbi Sava Turizem le 259 članov, hkrati pa izvršni odbor, predsednika in namestnika predsednika, ki lahko prevzame vlogo predsednika, zato ne vidijo težav pri prehodu zaposlenih k novemu

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav