Na razpisu za frekvence za zasebna mobilna omrežja 5G uspešnih devet ponudnikov

Na javnem razpisu z dražbo Agencije za komunikacijska omrežja in storitve RS (Akos) za dodelitev frekvenc v radiofrekvenčnih pasovih 2300 megahercev (MHz) in 3600 MHz za lokalno uporabo je uspešno kandidiralo devet ponudnikov.

Ti so za dodelitev frekvenc skupno plačali 1,45 milijona evrov.

Na javnem razpisu za dodelitev frekvenc so uspešno kandidirale družbe Luka Koper, Cablex-T, Cablex-M, Cinkarna Celje, Cablex Plastik, Telekom Slovenije in T-2 ter občini Ilirska Bistrica in Ajdovščina. Ti so za frekvence v radiofrekvenčnih pasovih 2300 MHz in 3600 MHz v določenih občinah skupno plačali 1.454.340 milijonov evrov, je danes objavil Akos.

Ponudniki, ki so na razpisu uspeli s svojimi ponudbami, bodo omogočili razvoj lokalnih radijskih omrežij ter naprednih brezžičnih storitev v frekvenčnih pasovih 2300 MHz in 3600 MHz. To bo prispevalo k izboljšanju kakovosti mobilnih komunikacij ter spodbujanju inovacij na področju digitalnih tehnologij,” so zapisali v Akosu.

Preostale proste frekvence v občinah, za katere ni bilo interesa, bodo vnovič na voljo v okviru razpisa v drugi polovici letošnjega leta, so napovedali.

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav