Na sejmu Agra okoli 1100 razstavljavcev

Prihodnji teden se bo v Gornji Radgoni začel 59. mednarodni kmetijsko-živilski sejem Agra. Na letošnjem sejmu se bo med 21. in 26. avgustom predstavilo okoli 1100 razstavljavcev, sodelovalo bo 29 držav.

Čeprav na sejmu ne bodo sodelovali člani združenja kmetijske in gozdarske tehnike, ta po mnenju organizatorjev ne bo okrnjen.

Po lanski spletni izvedbi se Agra letos vrača kot sejem v živo. Na njem bodo med drugim praznovali mednarodno leto sadja in zelenjave ter spoznali inovacije. Tudi letos ne bodo manjkali traktorji in druga kmetijska mehanizacija. V ospredju bodo najvidnejši in najbolj kakovostni slovenski proizvajalci, še posebej močno bo zastopana gozdarska oprema, so po današnji novinarski konferenci sporočili s Pomurskega sejma.

Sejem bo po napovedih slovesno odprl predsednik republike Borut Pahor. Na njem se bodo zvrstila strokovna srečanja in praktična svetovanja za obiskovalce. Na njem bodo tržnice mladih kmetov, slovenskih kmetij in lokalnih akcijskih skupin. Obiskovalci si bodo lahko ogledali strokovne razstave živali in vzorčne sejemske nasade, so zapisali.

Država partnerica sejma Agra bo Francija, ki se bo predstavila s svojimi prehranskimi izdelki pod sloganom Okusite Francijo. Dejavne

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav