NEK v soboto dosegel 500 dni neprekinjenega delovanja s polno zmogljivostjo

Nuklearna elektrarna Krško, ki se pripravlja na izvedbo letnega remonta med 1. oktobrom in 2. novembrom, je v soboto dosegla 500 dni neprekinjenega obratovanja na polni zmogljivosti, so sporočili iz NEK-a.

Kot so ocenili v elektrarni, je ta dosežek “rezultat profesionalnosti, strokovnosti in timskega dela vseh sodelavcev in poslovnih partnerjev”. Ob tem so spomnili, da so se med 32. gorivnim ciklom spoprijemali s pandemijo covida-19, energetsko krizo in vročim ter sušnim poletjem. “NEK je vse to obdobje deloval na polni moči in s svojo stabilnostjo ter zanesljivostjo potrdil svojo pomembno vlogo za delovanje elektroenergetskega sistema tudi v zaostrenih razmerah,” so še poudarili pri NeK-u.

NEK, ki proizvede blizu 40 odstotkov vse energije v državi, pokrije približno petino potreb po elektriki in z enakomernim stalnim delovanjem skrbi predvsem za osnovno pasovno energijo v sistemu, bo med 1. oktobrom in 2. novembrom izvedel svoj redni letni remont.

Kot so pretekli teden za STA pojasnili v sistemskem operaterju prenosnega elektroenergetskega omrežja Eles, se bo v tem obdobju povečala odvisnost Slovenije od uvoza električne energije in bo

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav