Sindikalistu velenjskega premogovnika grozi odpoved, vzrok naj bi bile kršitve bolniške

Predstavniku Sindikata delavcev rudarstva in energetike Slovenije (SDRES) Asmirju Bećareviću grozi odpoved iz krivdnih razlogov. Kršil naj bi bolniški stalež. Po mnenju sindikata pa je postopek stekel izključno zaradi njegovega sindikalnega dela.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Poslovodstvo Premogovnika Velenje se je s povračilnimi ukrepi lotilo Asmirja Bećarevića po peticiji za dostojno malico, ki jo je podpisalo več kot 1000 zaposlenih v velenjskem rudniku, so sporočili iz SDRES-a in navedli, da so že navajeni, da so ves čas deležni pritiskov zaradi svojega delovanja, ki temelji na ohranjanju in pridobivanju delavskih ter socialnih pravic. A tokrat naj bi šlo vse skupaj predaleč.

Poslovodstvo rudnika, ki je verjetno klonilo tudi pod pritiski podjetniškega sindikata, ki je zoper SDRES zaradi delovanja maja vložilo tožbo, želi Bećareviću preprečiti opravljanje sindikalnega dela in na splošno dela v Premogovniku Velenje. Zaradi sindikalnih in vsakodnevnih življenjskih aktivnosti mu namreč grozi odpoved pogodbe o zaposlitvi, saj je poslovodstvo rudnika zoper

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav