Nekdanji šef VW naj bi pristal na milijonsko poravnavo zaradi afere dieselgate

Nekdanji prvi mož Volkswagna Martin Winterkorn naj bi dosegel poravnavo v tožbi zaradi malomarnosti v t. i. aferi dieselgate, ko je prišlo na dan, da so v podjetju goljufali na testih izpustov njihovih vozil.

Vsota, za katero so se dogovorili, sicer še ni znana, po poročanju nekaterih nemških medijev pa naj bi šlo za okoli 11 milijonov evrov.

Glavne točke dogovora so bile dosežene v soboto na srečanju Winterkorna s člani nadzornega odbora, je danes sporočil tiskovni predstavnik Volkswagna. Ostalih podrobnosti iz podjetja zaenkrat niso sporočili, ampak so jih napovedali za “prihodnje dni”, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Winterkorn je bil leta 2015 prisiljen v odstop zaradi izbruha afere, ki je močno škodovala ugledu koncerna. Na dan je prišlo, da Volkswagnova vozila s posebno programsko opremo prelisičijo teste pri merjenju izpušnih plinov in da dejansko med vožnjo v zrak izpuščajo precej več ogljikovega dioksida, kot je deklarirano.

Skupaj je bilo prizadetih okoli 11 milijonov Volkswagnovih vozil po vsem svetu, podjetje pa je že moralo močno odpreti denarnico za izplačilo odškodnin kupcem. Mnogo tožb še poteka. Skupno je afera podjetje že stala okoli 32 milijard

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav