Nenad Bilbija

Nenad Bilbija

»Morate verjeti v svoje sanje, saj se prej ko slej uresničijo«

Na mladih svet stoji, pravijo, in res je tako. Mlade je treba spodbujati, da sledijo svoji sanjam, da delajo tisto, kar jih veseli. Nenad Bilbija, reprezentant slovenske rokometne reprezentance, prav tako sledi svojim sanjam. Kot otrok je prejel veliko motivacije s strani staršev in starejšega brata Gorana. Pred osmimi leti pa je odpotoval preko meja Slovenije na tuje, kjer je igral za različne rokometne prvoligaše. Ppovprašali smo ga, kako je živeti v tujini in kaj iz domovine najbolj pogreša.

Nenad, ste rokometaš slovenske rokometne reprezentance. Kako ste se sploh začeli ukvarjati z rokometom in zakaj ravno rokomet?

Za rokomet me je navdušil moj 9 let starejši brat, njega pa najin stric, ki je prav tako bil rokometaš. Velikokrat sem ga spremljal na tekmah, užival tudi ob gledanju tekem RK CPL, ki je takrat bil v vzponu in tako z osmimi leti začel tudi trenirati. Verjamem pa, če bi v Celju imeli kakšen košarkaški klub na malo boljšem nivoju, da bi se zaradi mojih izhodišč prej odločil za košarko.

Že nekaj let živite in delate v tujini. V katerih državah vse ste že živeli?

Šest let sem živel v Španiji in sicer po leto dni v Vigu in Irunu ter štiri leta v Valladolidu, trenutno pa drugo leto živim v nemškem Mindnu).

Nenad, kaj bi sporočili mladim v Sloveniji in po svetu?

»Hay que creer en los sueños porque se cumplen tarde o temprano. To v slovenščini pomeni, da je treba verjeti v svoje sanje, saj se prej ali slej uresničijo!

Več v tiskani reviji Moja Slovenija, junij 2013

Besedilo in foto: V. K.

Podobne teme: