NLB in SKB že zaračunavata ležarine za visoka stanja na bančnih računih

V mnogih evropskih državah banke za visoka stanja na računih fizičnih oseb zaračunavajo ležarine. Odslej to velja tudi na slovenskem trgu, saj sta jih za visoka stanja fizičnih oseb uvedla NLB in SKB. Komitentom Nove KBM se to napoveduje z junijem.


Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

V mnogih evropskih državah banke za visoka stanja na računih fizičnih oseb zaračunavajo ležarine. Odslej to velja tudi na slovenskem trgu, saj sta jih z današnjim dnem za visoka stanja fizičnih oseb uvedla NLB in SKB. Komitentom Nove KBM se to napoveduje z junijem. Pričakovati je, da se bodo za to odločile tudi druge banke.

Z aprilom sta banki NLB in SKB uvedli ležarine za fizične osebe za povprečna mesečna stanja nad 250.000 oz. 200.000 evrov. NLB je napovedal, da bo z julijem mejo za zaračunavanje mesečnega nadomestila spustil na 100.000 evrov. Nova KBM jo bo uvedla z junijem za povprečna mesečna skupna stanja nad 200.000 evrov.

Nadomestilo ali ležarina bo po sedanjih napovedih NLB-ja, SKB-ja in Nove KBM za povprečna stanja na računih fizične osebe v banki

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav