Nove tarifne postavke omrežnine za obračunsko moč in energijo bodo začele veljati marca

Novi način obračunavanja omrežnine, ki prinaša pet blokov z različno tarifno postavko,, se bo začel uporabljati s 1. marcem prihodnje leto, in ne z novim letom, kot je bilo predvideno, je sklenila Agencija za energijo.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Svet Agencije za energijo je pred dnevi spremenil akt o metodologiji za obračunavanje omrežnine za elektrooperaterje. Pojasnili so, da so v procesu implementacije nove metode obračunavanja omrežnine ugotovili, da je potrebna manjša sprememba oziroma dopolnitev akta. Dvomesečni zamik začetka uporabe novega sistema predstavlja glavno spremembo akta.

Tarifne postavke omrežnine za obračunsko moč in energijo, ki skupaj z dodatki predstavlja okoli tretjino vrednosti računa za elektriko, se bodo sicer po novem razlikovale glede na posamezen časovni blok. Ko bo omrežje najbolj obremenjeno, bodo najvišje, ko bo najmanj obremenjeno, pa najnižje.

Vsak od predvidenih časovnih blokov bo predstavljal obdobje znotraj dneva in bo določen ločeno za višjo in nižjo sezono ter delovni dan in dela prost dan. Časovnih blokov z različno tarifno postavko bo čez leto

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav