Objavljen razpis za sofinanciranje obratovanja žičniških naprav

Ministrstvo za infrastrukturo je objavilo javni poziv za sofinanciranje vzdrževanja in obratovanja žičniških naprav za aktualno zimsko sezono. Upravljavci morajo vlogo oddati do 4. januarja 2022. Na voljo je 1,7 milijona evrov finančne pomoči.


Foto: BoBo/Srdjan Živulović
Foto: BoBo/Srdjan Živulović

V javnem pozivu so podrobneje opredeljeni upravičenci, sezona sofinanciranja, minimalno časovno obdobje veljavnosti dovoljenja za obratovanje žičniških naprav v zimski sezoni in drugi pogoji za dodelitev sredstev ter upravičene vrste stroškov, ki jih lahko uveljavlja upravljavec, in najvišje nadomestilo za posamezno vrsto žičniške naprave.

Za vlečnico z nizko vodeno vrvjo je najvišji znesek 1500 evrov, za vlečnico 6500 evrov, za sedežnico s fiksnimi prižemkami 12.000 evrov, za sedežnico z vklopljivimi prižemkami 23.000 in za krožno kabinsko žičnico, nihalno žičnico in vzpenjačo 30.000 evrov.

Najvišji znesek pomoči za vzdrževanje in obratovanje žičniških naprav ne sme presegati 80 odstotkov upravičenih stroškov v zadevnem obdobju in dveh milijonov evrov letno na žičniško napravo, izhaja iz poziva, ki ga je ministrstvo

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav