V Mariboru podprli 30-odstotno subvencijo dveh položnic Energetike Maribor

Mariborski mestni svetniki so na izredni seji večinsko podprli 30-odstotno subvencijo variabilnega dela cene ogrevanja za november in december za vse, ki jih ogreva Energetika Maribor. Rešitve pa je treba najti tudi za pomoč drugim občanom, so dejali.


Energetika Maribor. Foto: Radio Maribor/Dejan Rat
Energetika Maribor. Foto: Radio Maribor/Dejan Rat

Župan Saša Arsenovič je v uvodu povedal, da na dvig cen energentov na svetovnem trgu ne morejo vplivati, v primeru visokih položnic Energetike Maribor pa da gre tudi za napačne poslovne odločitve tega podjetja, zato je treba ljudem pomagati pri spopadanju s tem. Kot je dejal, gre za 13.000 gospodinjstev oziroma 40.000 občanov, ki bodo za to plačali visoko ceno.

“Odjemalci toplote Energetike Maribor, priključeni na daljinsko ogrevanje, nimajo možnosti izbire cenejšega načina ogrevanja. Upoštevajoč, da je dvig cen toplote posledica nepravočasnega zakupa zemeljskega plina, je odgovornost občine, da pomaga uporabnikom storitev javne službe,” je dejal.

V skladu s sprejetim predlogom bo Energetika Maribor zaračunala gospodinjstvom 70 odstotkov novembrske in decembrske položnice, preostanek pa mestni občini.

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav