Obrtniki in podjetniki prejeli priznanja za zadnji dve leti

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) je nocoj na Brdu pri Kranju podelila priznanja najboljšim obrtnikom in podjetnikom zadnjih dveh let.

Po zdravstveni krizi se malo gospodarstvo spopada že z novimi težavami, podražitvijo energije in oteženo dobavo sestavnih delov. Predstavniki vlade so na današnji prireditvi napovedali pomoč.

OZS je moral podelitev priznanj za najodličnejše obrtnike in podjetnike zaradi epidemije večkrat prestaviti, danes je tako podelil priznanja kar za dve leti. Slavnostne prireditve se je udeležilo več visokih gostov, na čelu s predsednikom vlade Janezom Janšo. Med zbranimi je bilo tudi več ministrov, državnih sekretarjev, poslancev in državnih svetnikov.

Obrtnik leta 2020 je po izboru komisije postal kovinostrugar Matjaž Oven, podjetnik leta 2020 pa Marijan Hertiš iz podjetja Seltron. Priznanje za obrtnika leta 2021 je pripadlo orodnemu kovaču in lesarju Jožetu Krmelju, za podjetnika leta 2021 pa Tomažu in Metki Marovt iz proizvodno-uvoznega podjetja Marovt. Priznanje za najstarejšega

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav