Odkop v Premogovniku Velenje po povečani koncentraciji plina spet poteka

Odkop v Premogovniku Velenje, kjer je v torek zvečer na odkopu C v jami Pesje nastala povečana koncentracija plina, spet poteka. Eden od štirih rudarjev, ki so bili izpostavljeni plinu, ostaja preventivno v celjski bolnišnici, trije so bili odpuščeni.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Kot so za Slovensko tiskovno agencijo povedali v Premogovniku Velenje, je odkop normalno obratoval že v nočni izmeni in tudi zdaj obratuje, saj je rudarski inšpektor ustno odredil le začasno ustavitev proizvodnje, dokler se ni vzpostavilo normalno stanje na odkopu, kar je trajalo nekaj ur.

Vsi štirje rudarji, ki so bili izpostavljeni povečani koncentraciji plina, so bili medtem po pojasnilih upravljavca premogovnika ves čas odzivni in pri zavesti, trije so iz jame prišli sami, enemu pa so zaradi šoka pomagali sodelavci.

Rudarje je takoj po prihodu iz jame nujna medicinska pomoč preventivno napotila na opazovanje v bolnišnico. Trije so že bili odpuščeni, eden pa je ostal, dokler zdravniki ne opravijo vseh preiskav.

V Premogovniku Velenje so pojasnili, da v tehnološkem postopku pridobivanja premoga občasno lahko nastane povečana koncentracija plinov,

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav