Osem nagrad GZS-ja za izjemne gospodarske dosežke

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je podelila nagrade za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke, ki jih prejmejo najvidnejši gospodarstveniki, ki s svojim delovanjem pomembno sooblikujejo gospodarsko in širše družbeno okolje.


Nagrajenci GZS-ja. Foto: BoBo
Nagrajenci GZS-ja. Foto: BoBo

Letošnji nagrajenci so direktorica AMZS-ja Lucija Živa Sajevec, predsednik uprave Elektra Ljubljana Andrej Ribič, direktorja družbe Elrad International Iztok Lipnik in Branko Šeruga, izvršni direktor TKK Uroš Lozar, direktor M Sore Aleš Dolenc, direktor družbe TRO rezalna orodja Sebastijan Suhovršnik ter direktor družbe MESI, razvoj medicinskih naprav Jakob Šušterič. Nagrade so prejeli na slovesnosti v Poletnem gledališču Studenec na Studencu pri Krtini.

Sajevčeva je vodenje AMZS-ja prevzela leta 2014. V tem obdobju so porasli številni kazalniki poslovanja, kot so prihodek, dobiček, število zaposlenih in dodana vrednost na zaposlenega. Dolgoročen razvoj družbe podpira razvojna strategija, usmerjena k inovacijam, investicijam in prodaji, kadrovska strategija pa je izrazito usmerjena v izobraževanje, so podelitev nagrade utemeljili v GZS-ju.

Ribič je na čelu Elektra Ljubljana od leta

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav