Predlog zakona pred vladno obravnavo, v skladu strateške in portfeljske naložbe

Vlada bo predlog zakona o demografskem skladu potrdila v kratkem in ga takoj predstavila Ekonomsko-socialnemu svetu, zvezi društev upokojencev in mladinskemu svetu. Nato bo z morebitnimi dopolnitvami šel v državni zbor.

Koalicijski vrh, ki se je sestal na Brdu pri Kranju, se je v glavnem uskladil glede predloga zakona o demografskem skladu. V osnovi bodo v skladu strateške in portfeljske naložbe države, je novinarjem povedal Robert Polnar iz DeSUS-a.

V osnovnem kapitalu demografskega sklada bodo naložbe v lasti Slovenskega državnega holdinga, Družbe za upravljanje terjatev bank, Družbe za svetovanje in upravljanje, Kapitalske družbe, Nepremičninskega sklada pokojninskega in invalidskega zavarovanja, Modre zavarovalnice in naložba pokojninskega zavoda v Zavarovalnici Triglav. Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji (Dars) ne bo v osnovnem kapitalu sklada, je pa mogoče, da bo še prišlo do spremembe.

V vsakoletni strategiji upravljanja naložb bo mogoče opredeliti tudi naložbe, s katerimi demografski sklad ne more svobodno razpolagati brez soglasja DZ-ja. To so naložbe v Telekomu Slovenije, Petrolu, Loteriji
Slovenija, Novi Ljubljanski banki, Krki, Slovenskih železnicah, Pozavarovalnici Sava in Slovenski industriji jekla.

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav