OZS: Specializirani trgovci imajo zaradi PCT-ja drastičen upad prometa

Obrtna zbornica je ponovno izrazila nezadovoljstvo nad tem, da lahko živilske trgovine prodajajo specializirano blago brez pogoja PCT, medtem ko ga specializirane trgovine morajo zahtevati in zato zaznavajo drastičen upad prometa.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Čeprav je december običajno dober mesec za trgovce, letos ne bo tako, so sporočili z Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS). “Specializirani trgovci namreč zaznavajo drastičen upad prometa, saj morajo kupci za vstop v trgovino izpolnjevati pogoj PCT. Zdi se nam krivično, da so specializirane trgovine ponovno v neenakopravnem položaju, podobno kot so bile v začetku epidemije,” je opozoril predsednik sekcije trgovcev pri zbornici Primož Černic.

Ne razumejo, zakaj potrošnik, ki kupuje specializirano blago v živilski trgovini, ne potrebuje pogoja PCT, medtem ko ga za nakup istega blaga v specializirani trgovini potrebuje. “To spravlja specializirane trgovce v slabši konkurenčni položaj, kar lahko privede tudi do množičnega zapiranja trgovin,” je opozoril Černic.

Specializirani trgovci obenem opozarjajo tudi na vse pogostejšo prakso velikih živilskih trgovskih centrov, ki potrošnike

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav