Pahor na Agri: Slovenija se segreva hitreje od povprečja, država bo pomagala kmetom

Po lanskem premoru oziroma zgolj spletni predstavitvi so v Gornji Radgoni odprli 59. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem Agra. Na njem se bo v šestih dneh predstavilo okoli 1100 sodelujočih iz 29. držav. Tokratni poudarek sejma so podnebne spremembe.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Odprtje sejma Agra v Gornji Radgoni je potekalo v znamenju pozivov k sodelovanju in povezovanju v agroživilski verigi, ker se bo le tako mogoče spopasti s prihajajočimi izzivi, med katerimi so tudi podnebne spremembe. Na to je kot slavnostni govornik opozoril predsednik Borut Pahor in dejal, da mora kmetom pri prilagajanju pomagati država.

Pahor je osrednjo pozornost v nagovoru namenil prav podnebnim in okoljskim spremembam, kriza je po njegovih besedah dejstvo. “Vsi moramo s skrbjo sprejeti zadnje ugotovitve strokovnjakov z vsega sveta, ki so nas pod pokroviteljstvom Združenih narodov ravno te dni informirali, da je stanje okolja slabše, kot smo do zdaj verjeli. Segrevanje ozračja je hitrejše in že do leta 2030 bo preseglo 1,5 stopinje Celzija. Da spomnim, to je številka, za

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav