Pečečnik napovedal stečaj podjetja Moda Mi&Lan in ponoven zagon polnjenja Costelle

Lastnik skupine Elektronček Joc Pečečnik je sporočil, da tekstilno podjetje Moda Mi&Lan tudi zaradi pomanjkanja šivilj na trgu dela, nima več prihodnosti in gre v stečaj. Hkrati je napovedal ponoven zagon podjetja Costella, ki bo po novem polnilo Zalo.


Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.
Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.

Joc Pečečnik, 80-odstotni lastnik podjetja Moda Mi&Lan iz Gornjih Petrovcev, je na novinarski konferenci napovedal, da gre tekstilno podjetje v stečaj. Kot je zatrdil, so v podjetje vložili dva milijona evrov, poskušali s tujimi investitorji, a jim na koncu ni uspelo tudi zaradi kritičnega pomanjkanja šiviljskega kadra v Sloveniji.

V drugi polovici lanskega decembra je v javnosti odmevala novica, da je so delavke Mode Mi&Lan prejele le del novembrske plače oziroma 180 evrov. Že marca pa je inšpektorat za delo v podjetju ugotovil več ponavljajočih se kršitev in tudi kaznivo dejanje kršitve temeljnih delavskih pravic.

Pečečnik je že konec lanskega leta dejal, da je iskal partnerje in možnosti za preživetje podjetja. Kot je danes pojasnil na novinarski konferenci, je podjetje odkupil

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav