Vzajemna začasno pod pristojnostjo Agencije za zavarovalni nadzor

Zdravstvena zavarovalnica Vzajemna, ki se mora ob preoblikovanju dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja preoblikovati v delniško družbo, je v vmesnem času prešla pod pristojnost AZN-ja.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Iz Agencije za zavarovalni nadzor (AZN) so sporočili, da se je strokovni svet AZN-ja na ustanovni seji sestal v ponedeljek. Upravi Vzajemne je naložil, naj mu do prihodnje seje predloži načrte prestrukturiranja družbe, ki sledijo ukinitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Upravi je naložil še predložitev ocene poslovanja v prihodnjih petih letih in podatkov o škodah iz dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja od julija do decembra 2023.

Strokovni svet AZN-ja je ob tem za predsednika nadzornega sveta Vzajemne imenoval direktorja in predsednika strokovnega sveta AZN-ja Gorazda Čibeja, za njegovo namestnico pa Mojco Majič. Nadzorni svet je imenoval nato člane svoje revizijske komisije. Ob tem so v AZN-ju zagotovili, da bodo redno spremljali in nadzorovali poslovanje Vzajemne, ter da bodo svoje naloge pristojnosti izvajali v korist družbe, njenih zaposlenih in prihodnjih delničarjev.

Dopolnilno

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav