Petrol ob avtocestah že znižal cene dizla

Na Petrolovih bencinskih servisih ob avtocesti se je cena dizla znižala. Za liter tega goriva je treba odšteti 1,895 evra, kar je nekaj manj kot pet centov več, kot je cena dizla izven avtocest, ki znaša 1,848 evra.


 Foto: BoBo
Foto: BoBo

Na bencinskih servisih OMV Slovenija ob avtocesti se cena dizla medtem še vedno giblje malenkost nad dvema evroma, izhaja iz spletne strani goriva.si.

V petek sta namreč začeli veljati uredbi, s katerima se država tudi za dizel, ki ga trgovci prodajajo ob avtocestah, začasno odpoveduje prispevkoma za energetsko učinkovitost in obnovljive vire energije. S tem naj bi se znižala cena dizla ob avtocestah, vlada pa od trgovcev pričakuje tudi prilagoditev marže. Če tega ne bodo storili, bi lahko vlada določila najvišjo dovoljeno ceno dizla ob avtocestah.

Upravičenost ukrepa bo ministrstvo preverjalo mesečno

Okoljskim dajatvam, ob omenjenih še dajatvi za onesnaževanje zraka z emisijo ogljikovega dioksida, se je država najprej odpovedala na bencinskih servisih zunaj avtocest, na katerih od torka veljajo cenovna regulacija in regulirane marže. Na

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav