TZS: Mnenje v javnosti, da je trgovinska dejavnost vojni dobičkar, je neupravičeno

Trgovinska panoga ni vojni dobičkar, je po pogovoru z gospodarskim ministrom Matjažem Hanom dejala predsednica trgovinske zbornice Mariča Lah. Trgovci stalno blažijo cenovne šoke, medtem ko državni proračun še ni bil prizadet z inflacijo, je opozorila.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Trgovinska zbornica Slovenije (TZS) je ministra Matjaža Hana povabila na razširjeno sejo upravnega odbora. Predstavniki trgovskih družb so ministru predstavili zaostrene razmere v trgovinski panogi, ki so povezane z energetsko in prehransko krizo ter z naraščajočimi cenami surovin.

Trgovce skrbita pomanjkanje informacij glede ukrepov, ki jih načrtuje vlada za blažitev krize, in nevključevanje v pripravo rešitev. “Želeli bi, da se pripravljavci ukrepov pred sprejetjem ukrepov srečajo s predstavniki trgovine,” je navedla Lah.

Mnenje v politični in splošni javnosti, da je trgovinska dejavnost vojni dobičkar, je ocenila kot neupravičeno. Ob naraščajočih nabavnih cenah energentov in dvigih cen pri dobaviteljih večino povečanj cen trgovci niso prelili v maloprodajne cene za potrošnike, temveč te cenovne šoke stalno blažijo. Edini, ki z inflacijo ni bil prizadet, je državni proračun. “Neusmiljeno dejstvo je,

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav