Poštni delavci bodo v ponedeljek stavkali

Pošta Slovenije in Sindikat poštnih delavcev tudi tokrat nista dosegla dogovora, zato bodo zaposleni s ponedeljkom začeli stavkati. Sindikat zahteva 10-odstoten dvig plač v letu 2020, Pošta bi pristala na dvig plač v letu 2021.


Pošto, oddano pred stavko, bodo uslužbenci še morali raznositi. Foto: BoBo

Vodstvo Pošte Slovenije in Sindikat poštnih delavcev (SPD) tudi dopoldne v nadaljevanju pogajanj o stavkovnih zahtevah nista dosegla dogovora. Ena izmed poglavitnih zahtev je 10-odstotno zvišanje plač v prihodnjem letu. V vodstvu ga predlagajo za leto 2021. “Dobili smo le ponudbo za leto 2019 za izplačilo poslovne uspešnosti za mesec december, o znesku ne bom govorila. Z drugimi stvarmi ni bilo nič, stavka v ponedeljek očitno bo,” je po zaključku pogajanj sporočila predstavnica Sindikata poštnih delavcev Dijana Kos. Nov krog pogajanj je napovedan za naslednji teden, je poročal STA.

Strani sta sicer zagotovili, da uporabniki poštnih storitev skoraj ne bodo občutili stavke. Za poštne uslužbence namreč veljajo določene stavkovne omejitve, tako bodo morali prvi dan stavke raznositi vso pošto, ki

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav