“Promet na ljubljanskem letališču je na zelo dobri poti k popolnemu okrevanju”

Brniško letališče je zanimivo za letalske prevoznike, a bi bilo nerealno pričakovati, da bodo v kratkem času vzpostavili veliko novih povezav oz. znatno povečali frekvence letov, meni direktorica Fraporta Slovenija, ki upravlja letališče, Babett Stapel.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Direktorica Fraporta Slovenija Babett Stapel je ob robu novinarske konference Slovensko-nemške gospodarske zbornice v Ljubljani ocenila, da letalski promet na Brniku dobro okreva, pri čemer je treba upoštevati tudi posebnosti ljubljanskega letališča.

Ljubljansko letališče namreč v primerjavi s številnimi drugimi letališči v regiji ne zaznava opaznejšega notranjega prometa in zdomskega prometa, Slovenija pa tudi ni destinacija za množični turizem, kot so denimo grški otoki,” je dejala.

Po naših ocenah je promet na ljubljanskem letališču na zelo dobri poti k popolnemu okrevanju, kar dokazujejo tudi rezultati prvih štirih mesecev letošnjega leta,” je pojasnila. Do konca aprila so našteli skupno okoli 300.000 potnikov, kar je 50 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Nekatere

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav