Raziskava: Nemška podjetja v Sloveniji nezadovoljna z obdavčitvijo in davčnim sistemom

Zanimanje nemških podjetij za Slovenijo kot poslovno lokacijo je še vedno veliko, vendar se kaže upadanje. Med glavnimi izzivi so davčne obremenitve in pomanjkanje delavcev, je pokazala raziskava Slovensko-nemške gospodarske zbornice.


Foto: Reuters
Foto: Reuters

Predsednica Slovensko-nemške gospodarske zbornice Dagmar von Bohnstein je na novinarski konferenci pojasnila, da Slovenija in Nemčija ostajata pomembni trgovinski partnerici, ki sta obseg trgovinske menjave lani povečali za skoraj 12 odstotkov.

Zato so rezultati vsakoletne ankete o gospodarskem stanju v srednji in vzhodni Evropi še toliko bolj presenetljivi. Le 75 odstotkov nemških podjetij v Sloveniji je odgovorilo, da bi ponovno investiralo na tem območju. Leto prej je ta delež še vedno znašal 85 odstotkov,” je poudarila.

Nemška podjetja pri slovenskem poslovnem okolju kot najbolj pozitivno poudarjajo urejenost infrastrukture, zelo zadovoljna so tudi z visoko plačilno disciplino ter kakovostjo in razpoložljivostjo lokalnih dobaviteljev. Pogoje za raziskave in razvoj so podjetja ocenila kot zadovoljive oziroma dobre.

Znatno pa se

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav